Mi pedido
0 artículos
0 puntos
Spain Chile
Ayuda Online: 4
 Usuario:  
 Contraseña: 

    Editorial Pau de Damasc ›› L'art d'educar. Col·loquis pedagògics

‹‹ Anterior - Siguiente ››
Antes:
18,20€
18,10€
United States

Portes:

desde 15,35€

1 a 2 semanas hábiles
Cantidad:
l`art-d`educar-col.loquis-pedagogics-i-conferencies-curriculars

L'art d'educar. Col·loquis pedagògics

Rudolf Steiner

Rudolf Steiner

N0103 - Publicado dentro de la colección Pedagogía Waldorf-Steiner.

210 páginas - Encuadernació en rústica mat. 2 pàgines amb il·lustracions en color.   EN STOCK (2 unidades)

Col·lecció de quinze col·loquis i tres conferències impartides a Stuttgart, del 21 d'agost al 6 de setembre de 1919, en motiu de la inauguració de la primera escola Waldorf.
Títol original: Erziehungskunst. Seminarbesprechungen und Lehrplanvorträge. Volum de l'Obra Completa: GA 295.
Traducció: Miquel López-Manresa.
Revisió: Francesc Fígols Giné
Disseny de la portada: Miquel Fígols Cuevas.
ISBN: 9788415827061
ISBN 9788415827061QR code
Este artículo equivale a

45 puntos

Antes:
18,20€
18,10€
United States

Gastos de envío:

desde 15,35€

1 a 2 semanas hábiles

+ información

Cantidad:
L

'art d'educar és el títol del curs intensiu d'antropologia infantil i didàctica que Rudolf Steiner va impartir als mestres del consell escolar Waldorf de Stuttgart. El curs s'estructura en les següents parts: un cicle de conferències que tracta les qüestions psicològiques i antropològiques més generals, un altre cicle que tracta sobre metodologia i didàctica i finalment un recull dels seminaris, debats i col·loquis que els mestres van mantenir amb Rudolf Steiner sobre temes específics i sobre el currículum.

En el present volum, Col·loquis pedagògics i conferències curriculars, els mestres del consell escolar debaten amb Rudolf Steiner els dubtes sobre metodologia i els temes relatius al currículum.

Contenido

Col·loquis.
 1. Els quatre temperaments i els membres constitutius del nen. Agrupament dels nens a classe segons els temperaments. Tractament pedagògic dels temperaments. Esquema dels temperaments. Educació recíproca dels temperaments infantils. Una hora i mitja de classe principal i después demanava hora de narració. Pla de matèries per a la narració als cursos 1er a 8è. Preguntes i respostes: nens malenconiosos, llibres de text, exàmens, professors especialistes.
 2. Comentaris de Rudolf Steiner a les exposicions dels participants sobre els temperaments. Dibuixar. Interacció mútua entre els temperaments. Temperaments i instruments de música. El flegmàtic. Alimentació. Malenconiós. Edificació del cos. Colèric. Temperaments, edats i organisme social.
 3. Comentaris sobre el tractament dels temperaments. Narracions de contes. Motius de dibuix. Narracions d'animals.
 4. La posició erecta de l'ésser humà i la representació de l'espai. Començaments de la classe de càlcul i temperaments. Geometria i estereometria. Motius de dibuix. Narracions de contes. Narracions d'animals. Els extrems en els temperaments. Les tres "cendroses" de classe.
 5. Tractament individual i grups de temperaments a classe. Malenconiosos. Temperament, reencarnació, herència. Temperament nacional i llenguatge. Temperament dels nens i aprenentatge de la llengua. Entremaliadures instigades en una classe.
 6. Exemple de classe: presentació d'un fragment de lectura (faula) i d'un poema. Tractament pedagògic dels "setciències".
 7. Exemple de classe per a 12 a 15 anys: Història. L'element subjectiu en l'estudi de la història: Tàcit, Treischke, Hermann Grimm, Macaulay, representacions confessionals de Luter. Les Croades: causes, objectius, obstacles i fracassos. Ranke, Lamprecht, Treischke, Tàcit, Rotteck. Alumnes que s'enamoren d'un professor.
 8. Mesures a prendre per ajudar alumnes amb facultats afeblides. Alimentació. Càlcul. Geografia. Ambició. Captació d'objectes naturals. Dotats i no dotats. Eurítmia. Música.
 9. Botànica: Comentaris a propostes dels participants. Fulla, flor i fruit en relació amb l'aire i la calor. Fructificació. La planta com a "negatiu" de l'ésser humà. Les plantes i el món anímic humà.
 10. Les plantes com el món anímic de la terra fet visible. El ranuncle, l'arbre, les compostes, el fong. Estiu i hivern. Axioma pitagòric.
 11. La frenologia. Els sentits humans. "Signatures". Elements morfològics de les plantes. Les plantes i la vida anímica infantil fins als 14 (16,17) anys d'edat.
 12. Educació sexual i creixement vegetal. Geografia: zones industrials. Geometria.
 13. La superfície geomètrica; transició al càlcul amb lletres (àlgebra). Imaginació a l'hora de representar-se tasques de càlcul. Càlcul mental: Gauss. Càlculs d'errors: Copèrnic.
 14. Començament de la classe de música; instruments. Transició del càlcul numèric (càlcul d'interessos) al càlcul amb lletres (àlgebra). Nombres negatius i imaginaris. Addició, multiplicació, potenciació, sostracció, divisió. Extracció d'arrels. Utilització de fórmules. Història: Enrique I, els magyars, fundació de ciutats. Concretar el temps; generacions. Estudi històric cultural. Geografia matemàtica; moviment del sol. La cultura d'antic Egipte.
 15. La corba de Cassini. Glàndula pineal, cor. Migració dels pobles: causes econòmiques. Restes celtes; manteniment i desaparició de les tribus germàniques. Naixement de l'Estat. Cristianització dels germànics, Bonifaci. Classe de música. Alumnes ressagats. Anglès i francès, llatí i grec. Pronunciació del llatí. Modelatge. Butlletins d'avaluació. Manualitats femenines.
Primera conferència curricular. Objectius docents per als primers graus. Cursos 1er a 8è. Classe d'alemany, de 1er a 8è. Dibuix. Llatí de 4rt a 8è, grec de 6è a 8è. Lliçons de coses a 3er. Història i geografia de 4rt a 8è.

Segona conferència curricular. Estudi de la natura cursos 3è a 8è. Relacions de producció, empresa i tràfic. Física, química de 6è a 8è. Càlcul, matemàtiques, geometria de 1er a 8è. Dibuix de 1er a 8è. Música.

Tercera conferència curricular. Classe de música. Eurítmia, Educació física.

Paraules finals del curs.

Índice de materias IBIC

 • JN: EDUCACIÓN PEDAGOGÍA
 • JNLB: Escuelas primarias e intermedias
 • JNMT: Formación docente
 • JNUM: Recursos y materiales didácticos para docentes

Artículos, actividades y cursos relacionados

 • jpeg 

  Curs d'Educació Conscient. Escola Waldorf La Font  Estimades famílies i amics de la pedagogia Waldorf,

  Desitjant que hagueu tingut un bon inici de curs, us volem fer arribar la informació de la nova edició del Curs d'Educació Conscient, que realitza l'Anna Serra Dolcet, psicopedagoga, formadora en consciència educativa i gestió emocional. Amb aquest curs hi podem aprendre les bases de la pedagogia Waldorf.

  Que tingueu un bon dia.


  Elisabet Palau
  Secretaria i Comunicació
  www.waldorflafont.org
 • 2021   NOV 5 pdf 

  Euritmia terapéutica i pedagogía Waldorf - Conferencia a cargo de Norman Kingeter  Queridos colegas euritmistas,

  os saludamos deseando que estéis muy bien !

  Estamos muy contentos de poder invitaros, tanto a los que ya os habéis inscrito en el curso con Norman Kingeter ,como también a los que todavía aún no lo habéis hecho , y os animamos mucho a que podáis asistir.
  Es una conferencia previa al curso , abierta a las familias de la escuela y a toda la comunidad escolar.

  La fecha es el viernes 5 de Noviembre a las 15`30h en la sala de Euritmia de la escuela.
  Os esperamos con mucho entusiasmo de poder compartir lo que para nosotros es tan importante , LA EURITMIA , y ampliar su conocimiento junto a vosotros.

  Recibid un cordial saludo y hasta muy pronto!!


  Jose Mª Sánchez
  Marije Grommers
  Yolanda Sánchez

 • MAR 5 jpeg 

  Portes Obertes a La Font i Brolls  Benvolguts/des,

  Us convidem a la jornada de Portes Obertes que tindrà lloc el proper dissabte 5 de març de 10.00 a 14.00. Hi haurà visites guiades a les 10.30 i a les 12.00. En cada un dels dos horaris, hi haurà visita guiada de cada una de les etapes educatives: Brolls, Infantil, Primària i Secundària.


  Us hi esperem!

  Elisabet Palau
  Secretaria i Comunicació
  www.waldorflafont.orgLos usuarios que pidieron este libro también compraron...

L'art d'educar. Metodologia i didàctica

L'art d'educar. Metodologia i didàctica

Rudolf Steiner
Rudolf Steiner

214 páginas - Encuadernación en rústica mate

18,10€
Uds:
L'Estudi de l'ésser humà com a base de la pedagogia

L'Estudi de l'ésser humà com a base de la pedagogia
Nova edició revisada i ampliada

Les bases antropològiques de l'educació que va donar Steiner als mestres de la primera Escola Waldorf
Rudolf Steiner
Rudolf Steiner

234 páginas - Encuadernación en rústica mate

15,60€
Uds:
Los doce sentidos, ventanas del alma

Los doce sentidos, ventanas del alma
Una introducción a la visión antroposófica del ser humano

Usando un estilo coloquial lleno de interesantes ejemplos prácticos, el autor hace accesible a todo el mundo lo que dijo Rudolf Steiner con respecto a los doce sentidos.
Albert Soesman
Albert Soesman

256 páginas - Encuadernación en rústica brillante con solapas

19,50€
Uds:

Donde se puede encargar este libro*
*Nota: Los posibles descuentos y promociones que ofrecemos sólo se aplican en las compras realizadas en nuestra web.

Denos su opinión sobre esta obra

Valoración media: 
-
1 estrellas
2 estrellas
3 estrellas
4 estrellas
5 estrellas
• Haga clic en la casilla para indicar que usted no es un robot.
• Dé su opinión sobre esta obra para que otros lectores puedan leerla. 

Facebook.com
Esta página
Twitter.com
Esta página